Ajurvédský „ledový“ čaj

Jeho základem je jemný čaj Maharishi Ayurveda Pitta, který je v horkých letních dnech osvěžující. Tento aurvédský „ledový“ čaj, doplněný ovocným, sladkým aroma bezového květu a kyselou, svěží chutí citronu a zázvoru, je v horkých letních dnech velmi lahodný.

Přestože je ledový čaj tradičně studeným nápojem, Ájurvéda, aby neoslabila trávicí sílu, navrhuje, aby ledové nápoje nebyly studené ani ve velmi horkých dnech. Užijte si proto Ajurvédský „ledový čaj“ ochlazený na pokojovou teplotu.

Příprava

Vložte čajový sáček, plátky citronu, zázvorové plátky a skořicovou tyčinku do žáruvzdorného džbánu. Přidejte vroucí vodu a nechte ji odstát 30 minut. Sceďte čaj a podle chuti přidejte bezový květový sirup. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě. Váš osvěžující letní Ajurvédský „ledový“ čaj

je připraven!

 

Jak servírovat?

Před naplněním sklenic ponořte horní část každé sklenice do citronové šťávy, nechte ji odkapat, pokud je to nutné, a poté namočte do cukru. To se nejlépe provádí pomocí talířů, které jsou naplněny 1 až 2 mm vysokou citronovou šťávou nebo cukrem.

Poté nakrájejte na polovinu 1 až 2 plátky citronu a nasaďte jej na okraj sklenice.

Ingredience

1 sáček Maharishi Ayurveda Pitta Tea

1 l vody

2 plátky čerstvého zázvoru

1 malý kousek skořice

½ organického citronu

Bezinkový sirup podle chuti