Kari- jablečná a celerová polévka se špaldou Grissini

Tato kari jablková a celerová polévka je přesně to, co potřebujete během sezóny Kapha. Kyselá jablka a zázvor dodávají jemně kyselou, ale také mírně kořenitou chuť. Tuto lahodnou krémovou polévku doporučujeme na oběd; je zvláště vhodná pro typy Kapha a nabízí zdroj tepla během sezóny Kapha.

Kari-jablečná a celerová polévka (Kapha Polévka)

Příprava

Oloupejte celer a jablka a nakrájejte je na 1 cm kostky. Nastrouhejte zázvor. Lehce rozehřejte ghí v hrnci. Zeleninu, jablka, koření a cukr pomalu orestujte v hrnci, dokud se do vzduchu nedostane jemná vůně. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Zakryjte a nechte 20 minut vařit.

Rozmixujte polévku, dokud nebude hladká. Poté rozšlehejte „crème fraîche“ – jemnou smetau -  do polévky pomocí metly. Podle chuti přidejte sůl a pepř.

Pokud si chcete užít polévku večer, můžete použít místo jemné smetany kokosové mléko.

špaldové Grissini

Příprava

Hrubě rozdrťte v hmoždíři fenykl.

Zamíchejte všechny ingredience do středně tuhého těsta. Zakryjte a nechte 30 minut uležet. Těsto zformujte do roliček a poté nakrájejte na plátky o velikosti ořechů. Zakruťte je do tenkých 20 cm dlouhých tyčinek. Předehřejte troubu na 200 ° C a pečte přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou.

Jak podávat jídlo

Tato kari- jablková a celerová polévka chutná ještě lépe, když jsou uspořádány s plátky jablek, celerovými listy, kousky crème fraîche a špaldy grissini.

 

INGREDIENCE NA 4 porce

Kari, Apple a celerová polévka

600 g celeru

2 kyselá jablka

1 polévková lžíce ghí

2 cm čerstvý zázvor, strouhaný

2 bobkové listy

1 lžička kurkumy

1 lžička koriandru

½ lžičky černého pepře

1 lžička ajwain

1 lžička surového třtinového cukru

1 l zeleninového vývaru

2 lžíce crème fraîche (nebo zakysaná smetana)

Sůl a pepř

 

Špaldové Grissini

150 g jemně rozemleté ​​špaldové mouky

100 g celozrnné špaldové mouky

1 lžičku prášku do pečiva bez lepku

1 lžička soli

1 lžička surového třtinového cukru

1 lžička fenyklových semen

30 g ghee

150 ml teplé vody

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.