MÁSLO GHÍ ORGANICKÉ, 250 g

 
 

PRO PŘÍPRAVU SNADNO STRAVITELNÝCH JÍDEL

Dostupnost Skladem (1 ks)
250 Kč    
Kód produktu 090015
Kategorie DOPLŇKY STRAVY
 

Ghí je základním tukem v ájurvédě, kterému naše tělo mu rozumí, vstřebá je beze zbytku, nepřepálí se a neobsahuje škodlivý cholesterol. Obsahuje více pro tělo důležitých látek než jakýkoliv rostlinný olej. Vyrovnává dóši Pittu a Vátu a v malém množství ghí stimuluje zažívací oheň Agni.

Zlata ulita - odstavce TUKY

Náš organismus ke své životaschopnosti potřebuje stálý přísun tuků s nenasycenými mastnými kyselinami, noboť jedině díky jim se pak tuky dokážou sloučit s bílkovinami a stávají se rozpustnými beze zbytku ve vodě. Náš organismus je pak dokáže vstřebat do všech svých tkání, až na úroveň kapilár.Takovéto tuky mají schopnost vázak kyslík a mohou být tedy na kapilární úrovni aktivní a dodávají lidkému tělu energii.  

Na trhu vznila bohužel řada ztužených pokrmových tuků, ve kterých se jejich nenasycené mastné kyseliny připravují o své schopnosti vázat kyslík, zničí se jejich elektronové pole a jejich schopnosti slučovat se s bílkovinami, tedy i jejich rozpustnost v tekutinách živého organismu, což se v důsledku projevuje, při dlouhodobé konzumaci postupnou devastací našeho organismu. Takovým tukům se raději vyhýbejte.

Zlata ulita - odstavce CO JE GHÍ?

Tradiční ghí je máslo, ze kterého byla voda a mléčná sušina odstraněna jemným zahříváním. Jde o  tzv. bezvodný tuk, který je vyčištěný a zbavený bílkovin, čímž se umožní jeho vysoká trvanlivost, nežlukne, nekazí se, ale přitom jsou zachovány všechny původní nenasycené mastné kyseliny jako u čerstvého másla.

Aby ghí mělo ty správně vlastnosti a účinky, je třeba, aby máslo, z kterého se ghí tepelným procesem vytváří, bylo z ověřitelného zdroje, kvalitní, vždy čerstvé a nejlépe z farem s ekologickým šetrným hospodářstvím. Proces přepouštění a čistění trvá tak dlouho, dokud je ghí skutečně bezvodé, což dle hustoty a množství másla může trvat i 6-10 hodin. Čím déle se přepouští, tím je bělejší a dle dávných ájurvédských spisů získává více vnitřního ohně AGNI, které naše tělo potřebuje ve všech metabolických procesech, tedy nejen v trávicích.

 Zlata ulita - odstavce POUŽITÍ V AJURVÉDĚ

Ájurvédská kuchyně používá ghí už po tisíce let místo másla, oleje nebo tuku. Pro dušení, smažení a pečení, pražení koření,  na chleba nebo toast samostatně nebo s kořením a přidává se k vařenému jídlu pro zvýšení chuti. Můžete jej použít k přípravě sofistikovaných, snadno stravitelných jídel. Zesiluje chuť dušené zeleniny. často se používá i místo másla na pečivo s černou solí nebo medem.

Ghí se také velmi osvědčilo používat jako mast, na rozdíl od masti ze sádla, je pokožkou plněvstřebatelné, bez škodlivých usazenin.

Zlata ulita - odstavce GHÍ S MEDEM PRO VAŠE DĚTI

Ghí s medem na krajíci rozpečeného chleba, je ten nejlepší energetický start do nového dne, je vhodnou výživovou kombinací pro děti - podporuje trávení a nevyžaduje při trávicím procesu v těle emulgátor žluč, protože se plně se vstřebá.


Zlata ulita - odstavce ZDROJ MLÉKA PRO VÝROBU GHÍ

Mléko, ze kterého pochází naše originální Ghí se odebírá z oblasti mnoha malých farem (kolem Wodensee). Má charakteristickou chuť a říká se, že čím menší je farma, tím větší je chuť. Čím více kovovým potrubím mléko prochází, tím menší je chuť. Máslo není homogenizováno a ghí z něj vyrobené má proto přirozenou krystalickou zrnitou strukturu, která je snadněji stravitelná. Nepoužívají se žádné průmyslové postupy - odstředivky, vakua a přidávání plynů - které umožňují rychlou a levnou výrobu ghí. 

Zlata ulita - odstavce CERTIFIKACE 100% BIO

 Originální Ayurveda Bio Ghí je vyrobena přesně podle ajurvédských tradičních receptur, s láskou a  péčí dle nejpřísnějších ekologických pravidel.


 Zlata ulita - cista bez mezer- web-ok ZNÁMÉ ÚČINKY GHÍ DLE STARÝCH INDICKÝCH SPISŮ

  • VYŽIVUJE, ZPRŮCHODŇUJE A REGENERUJE CÉVY
  • PROTIVIROVÉ A PROTIRAKOVINOTVORNÉ VLASTNOSTI
  • OBSAHUJE MINERÁLY - DRASLÍK, FOSFOR, HOŘČÍK, VITAMÍNY A,D a E
  • ZLEPŠUJE ZRAK
  • PODPORUJE ČINNOST JATER
  • POSILUJE LEDVINY
  • ZVYŠUJE IMUNITU
  • ABSORBUJE A VYLUČUJE Z TĚLA TOXINY
  • PODPORUJE PAMĚŤ, MYŠLENÍ A INTELIGENCI
  • NAPOMÁHÁ PŘI RYCHLEJŠÍCH HOJENÍ TRŽNÝCH RAN
  • OMLAZUJE A REGENERUJE ORGANISMUS
  • ULEVUJE PŘI POPÁLENINÁCH, ODŘENINÁCH A SVĚDĚNÍ POKOŽKY
  • PROČIŠŤUJE ŽLUČOVÉ CESTY A JÁTRA
  • ZAJIŠŤUJE OBNOVU ŽALUDEČNÍ SLIZNICE
  • PODPORUJE DLOUHOVĚKOST
  • CHRÁNÍ NERVOVOU TKÁŇ
  • NEDOCHÁZÍ K USAZOVÁNÍ CHOLESTEROLU NA CÉVNÍCH STĚNÁCH
  • ULEVUJE PŘI HEMEROIDECH
  • ULEVUJE PŘI SHRONICKÝCH BOLESTECH KLOUBŮ

DÁVKOVÁNÍ

Pakliže neužíváte žádné jiné tuky, jedna čajová lžička denně pro 1 osobu je považována za ideální množství, maximálně se doporučuje použít 2 polévkové lžíce na osobu.

BALENÍ

250 g
 
 

Hmotnost 0.25 kg
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.